Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ťulda

17. 2. 2017

Dobrý den,
posílám fotky Ťuldy, adoptovaného z Vašeho útulku v červnu 2012. Od té doby Ťulda ušel dlouhou cestu a z psího puberťáka už je velký pes. Věnuje se cvičení poslušnosti, má ušpěšně složené zkoušky ZOP, BH a ZZO, a canicrossu, ve kterém také občasně závodíme.
Ze začátku to s ním nebylo úplně jednduché - byl to můj úplně první pes a velmi rychle jsem zjistila, že se s ostatními psi nesnáší. Ani s jakýmikoli jinými zvířaty.  A co víc, když mu zastupím cestu já, že se nezdráhá ani mě jasně a stručně vysvětlit, co si o tom všem myslí. Museli jsme překonat velmi náročné období, ale protože mi nepřišlo vhodné pejska při prvních nezdarech vracet (aneb jednu jsem si ho vzala, a s ním i odpovědnost, tak se s tím musím poprat), tak jsme vyhledali "odbornou" pomoc, začali chodit na cvičák, věnovat se psím sportů a podnikat spoustu aktivit, aby se přebytečná energie vyventilovala a s Ťuldu byla řeč. Musela jsem se prvně o psech spoustu naučit, abych vůbec byla schopna tyto věci předat zase zpět Ťuldovi a mohli jsme společně fungovat. 
Nyní je Ťulinkovi 5 let. Cizí psi sice stále nemusí, ale stihl si už udělat spoustu kamarádů, včetně dalšího adpotovaného, co do naší domácnosti přibyl. Moje nervy z každé procházky a každého psa/kočky/čehokoli co po trase potkáme už jsou dávno pryč. A skrze něho jsem i já propadla psím sportům a dalším aktivitám, co jen se psem jde vymyslet. Dostala jsem obrovkou lekci o psím životě a nikdy nebudu litovat, že tím prvním byl právě Ťulda. A až se příště rozhodnu pořídit si dalšího psa, určitě se opět porozhlédnu po útulcích. 
S pozdravem,
***

oslo93.jpg