Jdi na obsah Jdi na menu
 


Štaflík - Dax

23. 9. 2016

Dobrý den,
posílám zprávu o Štaflíkovi. Nejdřív bych měla říct, že už se nejmenuje Štaflík ale Dax. To proto, že babička má takovou tradici kde každého svého jezevčíka pojmenuje takto. Takže mu říkáme Daxinek. :)
Daxinek je se svým novým domovem spokojený, otevřená zahrada mu vyhovuje, na babičku si krásně zvykl a kňučí když jí není nablízku. Co nás překvapilo je to, že rád chodí na dlouhé procházky do lesa. Na svůj věk je ještě čipera. 
Zjistili jsme ale, že Daxinek měl skoro všechny zuby v otřesném stavu. Z tlamičky mu nepříjemně páchlo a vypadalo to, že má bolesti. Objednali jsme jej k veterinářce, kde nakonec strávil celých sedm hodin. Má teď skoro všechny zuby vytrhané, operaci zvládl krásně a pravidelně chodíme na kontroly. Daxinek nemá žádný problém jíst (nabral na váze, takže už není tak vychrtlý, jako když jsme si ho brali), celou noc klidně spí a rád si běhá po zahradě. Ani to, že ho kočky nemají moc v lásce mu nijak nepřekáží. :)
Přikládám i dvě fotografie Daxinka na jeho nové zahradě. Skutečně se má dobře a jsme všichni moc rádi, že jsme si ho vzali.

14285011_1820925281485617_1154286562_o.jpg