Jdi na obsah Jdi na menu
 


Cipísek - únor 2017

15. 2. 2017

Zdravíme vás po čase z Prahy,

 
doufám, že se vám daří k vaší alespoň nějaké spokojenosti. S Cipískem zažíváme neuvěřitelná dobrodružství, je to věčně šťastné štěňátko a už se toho hodně naučil. Jak vidíte na fotkách, pořádně vyrostl. Nejraději se mazlí, rád si hraje, také se rád učí, ale ze všeho nejraději jí!
Spí se mnou v posteli, oblíbené jsou měkké gumové hračky a plyšáci, také přetahovací lana. Umí přiběhnout na zavolání, poslechnout na čekej, sedni a začali jsme učit na místo, už také trochu umí. Moc rád aportuje. V parku chodí na volno a kamarádí se s místními pejsky. To je skvělá zábava!
Už mám okousané dřevěné schody, nohy od židlí neb se mu mění zoubky, i když bych řekla, že z nejhoršího jsme asi venku.. To byl vrchol jeho zlobení, jinak je moc hodné štěňátko.
Minulou neděli jsme měli otřesný zážitek. Po tom, co spolknul kus kosti z bůvolí kůže, která mu uvízla v hrtanu, jsme skončili na pohotovosti, kde mu po 5ti hodinách kost z krku v narkóze vyndali. Teď už je v pořádku, hezky papá a hraje si, mazlí se. A vše jako obvykle.Tak pozor na uzly z bůvolí kůže! 
Příští týden nám začíná odborný výcvik, tak budeme oba vycvičení! Už se těším a doufám, že Cipísek také..??
Také trénujeme jízdu tramvají a autem. Tramvaj ho zatím baví víc, protože tam nemusí být zavřený v bedýnce...
Jinak má spoustu kamarádů, navštěvujeme mé rodiče, což je asi hodinová procházka. 96letou babičku a četné příbuzenstvo v Mokropsech, což je asi půl hodiny autem za Prahou, takže když jsme se po návštěvě vrátili domů, padl, ale šťastný a spal. Prvně v životě se také setkal s kocourem a ještě skoro větším než on! Když zjistil, že si s ním nebude hrát jako pes, vždycky přiběh k nám, jakoby požádat o radu, ale nevzdával to a stále lákal kocoura ke hře. Když si přestal kocoura všímat, kocour se tvářil nechápavě a dotčeně, jak je to možné! Bylo to krásné!
Nejvíc se mu líbilo v Jižních Čechách, kde mí rodiče přes léto žijí a je tam chalupa a tak může pobíhat venku a je mu fajn... Má tam kamaráda Českého fouska Cézara, tak spolu dovádějí, viz foto.
Až nebude tolik zima, zas tam vyrazíme!
 
Katka a Cipísek

moje-postel-1.jpg